IZ LJUBLJANE … V SVET

piše in fotka Matej Podgoršek

American Idol je žal “popularity contest”

Petek, April 25, 2008

V igri jih je ostalo še pet, za sedmega Ameriškega Idola. Žal se je ta teden pokazalo, da gre za “popularity contest” in ne za “talent contest”. Tokrat je šesterica preostalih kandidatov pela komade iz mjuziklov, mentor pa jim je bil sir Andrew Lloyd Webber. Glede na tokratni nastop in nastope iz prejšnjih oddaj bi kandidate razvrstil takole:

 1. David Cook – znova odličen, profi
 2. David Archuleta – čeprav je bil že boljši, a kdor zna, pač zna
 3. Syesha Mercado – njen najboljši nastop, kot je dejal Simon Cowell zelo seksi
 4. Carly Smithson – njen najboljši nastop, prvič mi je bila všeč
 5. Brooke White – že drugič se je na začetku komada zmotila in začela znova, drugi teden zapored je bila vokalno prešibka
 6. Jason Castro – njegovega nastopa ta teden ni razumel nihče
… skratka: glede na talent, pevske sposobnosti, zvezdniško in profesionalnost bi se morali v igri obdržati prvi štirje, izpasti pa bi moral Jason ali Brooke! A žal odloče popularnost posameznega kandidata in ne njegove vrline. In glede na popularnost je lestvica takšna:
 1. David Archuleta / David Cook
 2. Jason Castro
 3. Brooke White
 4. Syesha Mercado / Carly Smithson
Oba Davida in Jason so pač preveč “lušni”, kot pravijo dekleta, in zlahka dobijo dovolj glasov, Brooke je edina preostala z močnim kantri zaledjem, Carly in Syesha pa sta po popularnosti dale, daleč za prvo četverico (temnopolti so letos še posebaj v nemilosti).

In tako sta bili na moje veliko razočaranje v bottom 2 Carly in Syesha. Glede na nastop povsem nerazumljivo. Izpadla je Carly! Vsaj to. Že od začetka mi ni všeč, a sem bil vseeno razočaran, ker si ta teden izpada res ni zaslužila. Hvala bogu v igri ostaja moja najljubša kandidatka Syesha, a se bojim, da le še za prihodnji teden! Žal!

MATEj

 • Share/Bookmark
 

Avtor MATEj, zapisano Petek, April 25, 2008 ob 16:31 pod Berem, Glasba. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “American Idol je žal “popularity contest””
 1. Mateja - Petek, April 25, 2008 ob 16:48

  Jason Castro je menda ta teden nastopal bolan, zato je imel tako slab nastop. Žal si idoli ne smejo vzeti bolniške in potem jih zdravniki nafilajo z zdravili, da zdržijo tistih nekaj minut.

  Drugače so me rezultati tega tedna res presenetili, ker sem bila prepričana, da bo zaradi “restarta” svojega nastopa letela Brooke White. Sicer mi tudi Carly ni bila preveč pri srcu, ampak bodimo pošteni, morala bi iti Brooke.

  Drugače pa fantje obvladajo. David Archuleta je najbolj luštkan, Jason Castro je po svoje zabaven in simpatičen, David Cook je tudi dober… Syesha je pa tudi kar talentirana.

  Drugače pa so fantje tako popularni, da punci nimata šans. Fantje lahko naslednji torek vsak po dve minuti tiho stojijo na odru in ne odprejo ust… In domov bo šla ena od punc.

 2. matejp - Petek, April 25, 2008 ob 16:57
  matejp

  Hvala Mateja. Super si me dopolnila.

 3. Hamter - Torek, December 20, 2011 ob 17:30

  Sej res, .. In ta slovenska različica je še slabša.

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
 • Twitter @MatejPod

 • Zadnje objave

 • Zadnji komentarji

 • Arhiv

 • Berem