IZ LJUBLJANE … V SVET

piše in fotka Matej Podgoršek

Polhograjska gora (Sv. Lovrenc) – “hribček”, ki otrokom zagabi gore in pohodništvo, pa ne bi smel! (galerija)

Četrtek, Junij 27, 2013

No, morda je tole nekoliko preostra teza, pa vendarle: Lovrenc je bil gotovo na seznamu osnovnošolskih športnih dnevov Ljubljančanov in okoličanov. Od spodaj zgleda zelo “nedolžen hribček”, ki ima manj kot 500 metrov višinske razlike (še Šmarna gora zgleda bolj pompozno). In ko smo bili mladi, smo se vanj zagnali … Nato pa: strmina je kar precejšnja in pogum, češ jaz bom prvi gor in to veliko prej kot v eni uri, hitro mine. In tako nas je številne minilo pohodništvo, so se nam gore kar nekoliko zamerile. Kakšnih 15 let kasneje sem gore le vzljubil in zadnje štiri, pet let sem kar pogost obiskovalec vršacev (tudi dvatisočakov). In zdaj sem premagal še prekletstvo Lovrenca. :)

Seveda, naredil sem mu krivico. Že res, da je dve tretjine vzpona res strmega, a gre za prav prijetno uro rekreacije. In nenazadnje sem bil poplačan z razgledom na vse štiri strani neba (nad Polhograjske hribe in doline), pa še nekaj čudovitih rož je bilo kot nalašč za igračkanje s fotoaparatom!

Še nekaj osnovnih podatkov, če boste tudi vi krenili na pot. Iz Ljubljane je do Polhovega Gradca dobrih 15 minut. Parkirate pri graščini in se mimo čebelarskega doma poženete v klanec. Štart je na okoli 370 m.n.v., cilj pa na 824 m.n.v. Koče na vrhu ni.

MATEj

  • Share/Bookmark
 

Avtor MATEj, zapisano Četrtek, Junij 27, 2013 ob 14:00 pod Arboretum, Fotografija, Hribi, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Polhograjska gora (Sv. Lovrenc) – “hribček”, ki otrokom zagabi gore in pohodništvo, pa ne bi smel! (galerija)”
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
  • Twitter @MatejPod

  • Zadnje objave

  • Zadnji komentarji

  • Arhiv

  • Berem